SyazAna♥
The Penulis



[Assalamualaikum]

”Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?




#1 Kau yang aku cinta ♥
Sunday, 29 April 2012 | 6:41 pm 3 mengayat
Syahir terburu -buru keluar dari kelasnya kerana dia tak tahan mahu ke tandas . Hari tu cuaca begitu sejuk . Faham-faham je lah kenapa dia nak sangat pergi tandas   : L
Dia memecut laju ke tandas . Mengalahkan F1 . Memang laju gilerr lah mengalahkan lipas kudung .
. . . .
Yasmin keluar daripada library kerana waktu rehat sudah tamat .Yasmin menyarungkan kedua-dua belah kakinya dengan kasut sekolah jenama All American Star yang bersaiz 5 . Kemudian, dia menuruni anak tangga dan menyambung destinasinya ke kelas 2 Suria . Sambil itu dia membaca buku 'The Chronicles of Narnia' yang baru dipinjamnya . Sebelah tangannya memegang buku . Sebelah lagi memegang botol air miliknya . Dia berjalan lenggang kangkung saja . Terkedek-kedek macam itik pulang petang . Matanya 100% tertumpu pada bahan bacaannya .
. . . .
Tiba di satu simpang, Yasmin tiba-tiba muncul entah dari mana tah di hadapan Syahir . So, apalagi? Syahir dengan tidak sengajanya terlanggar Yasmin . Syahir tak sempat nak brake . Almaklum, brake tak makan . Lagipun dia lari memang laju . Tak sempat nak buat apa-apa .

Agak-agaknya, apa yang terjadi?

Adakah Yasmin terpelanting jauh? atau
Adakah Yasmin terjelepok jatuh dan Syahir akan membantunya bangun macam dalam filem-filem Melayu? #klise atau
Adakah masing-masing jatuh pengsan sebab masing-masing terhantuk antara satu sama lain ? #logiktak?

#bersambung
Label: sebahagian daripada imaginasi .

Tumblr_m36yyktpfq1qlg6tao1_500_large

Cinta antara kita tiada penghalangnya 
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggumu bila tak kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu sayang




Older Post | Newer Post