SyazAna♥
The Penulis



[Assalamualaikum]

”Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?




Keep studying ♥
Friday, 13 April 2012 | 9:13 pm 0 mengayat
Tadaaaa . HAHA. tengoklah result aku yang teruk tuh . tak layak panggil budak kluster lagi .
Memanglah malu jugak kan , sebab exam kali ni aku turun .
Okeyh, pengakuan berani mati : ''Aku tak study pun semua subjek, sebab masa cuti tu aku malas gila . Aku layan fb, twitter , blog. See? hebat kan?"
Dan sekarang ni, amik kau . Apa yang aku dapat tu lah apa yang aku usaha . 

Takpe aku COOL je . baru PK 1 . Watlek watcool watpeace je dulu .

And tadi cikgu kata exam mid year dalam 3 minggu lagi . Ni aku takut sikit. Rasanya tak sempaat lagi nak enjoy untuk PK 1 ni . Tup-tup, eh,eh dah nak periksa lagi . Exam mid year pulak tuh.
Whatever it is , aku nak dapat 8 A . nak juga nama ada kat list atas . Asyik-asyik orang sama je .
*Irritated

Maybe lepas ni aku dah tak online lagi sampailah habis je mid year exxam tu . Boleh tak?
Apa? rindu aku ? *perasan kejap

Kalau aku nak berjaya , aku kena berkorban banyak . Ala, kejap je . 
Bak kata pepatah :
Bersusah dahulu, bersenang kemudian .

Aku kena asah lagi otak aku ni . Bagi tajam . Bagi genius . Nak catch up balik . Aku dah banyak sangat tertinggal .

Kalau tak jadi macam tadi . Masa math test tadi , tajuk linear . Aku dah study dah malam tuh . Memang dh faham 98.99 % percent lah . Tapi bila tadi cikgu bagi soalan , aku lupa semuanya . err, terluka hati aku . tak dapat nak buat. orang lain ok je . aku ?


Minggu ni juga banyak kerja nak buat .Let me list  them :
1. Essay pengguna BM & BI [WAJIB]
2. Bulan kemanusiaan [Poster]
3. Oral BM [satu pun tak buat lagi]
4. Study drama Rumpelstiltkin [ORAL 2] * yang ni kena berlakon nanti , tapi watak tak dapat lagi . 1 group 6 orang . dialog dahlah panjang-panjang macam kacang panjang. english pulak tu . memang asyikk!
5. Study masak piza [ERT]
6. Kemaskini nota
7. Kemaskini nota
8. Kemaskini nota
9. Kemaskini nota
10. Kemaskini nota

Fokus dekat no 5 tu . Sejak cikgu praktikal ni masuk , kerja kitorang masak aje . Haritu masak nasi goreng . Mak aku kata sedap jugak . Tapi sebab takde bahan perasa lain . Macam sostiram, kicap ke . tu lah agak tasteless sikit . OKEYH, tu first time kitorang masak . Agak teruja , nervous pun ada .
And lepas ni kena masak makanan barat pula, piza lah . Yang ni aku tak sabar . 
Yelah, masak makanan feveret sendiri . Aku suka makan pizza. Lagi-lagi pizza domino , yang vegie fiesta tu . Extra cheese lagi . Memang fuhh . Tapi, kadang-kadang je lah. Kalau hari-hari boleh pokai aku . And sekarang ni aku jadi minat masak-memasak ni. Jangan tanya aku kenapa.

Sahlah aku tak boleh online lagi after this . kerja berlambak . dah macam budak u . Hipotesisnya macam ni : Semakin banyak kerja sekolah , semakin singkat masa aku online .  Sesi persekolahan nya macamni:
Isnin : 7.20 pagi - 2.30 petang
Selasa: 7.20 pagi - 1.50 petang
 Rabu: 7.20 pagi - 5.30 petang
Khamis: 7.20 pagi - 2.30 petang
Jumaat: 7.20 pagi - 12.15 tengahari

Boleh tinggal tulang aku macam ni . Okeyh . aku mengeluh .

Caveman, Heelflip, Backflip, Boardslide, Method lagi tak ingat . HAHA .
Kbai , Ku Tunggu Janda Mu . Love you Shinichi Kudo  ♥




Older Post | Newer Post