SyazAna♥
The Penulis



[Assalamualaikum]

”Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?




Hantar abang study di Kolej Matrikulasi Johor .
Tuesday, 29 May 2012 | 5:41 pm 5 mengayat
Assalamualaikum semua .
Semalam pergi hantar abang lapor diri dekat Kolej Matrikulasi Johor , Tangkak .

Berat? Manaada berat aku nak 'lepaskan' dia pergi study , even dekat Tangkak je .
FYI, abang aku maksudkan tu abang no 3 yang atas aku . Dalam family, mostly aku rapat dengan dia lah . 

Lepas ni dah takdelah orang aku nak gurau senda , dah takda orang yang aku nak suruh beli burger black pepper malam-malam . 

Sekarang ni pun aku rasa sunyi , kehilangan sebab dia takda .
Tahun lepas masa dia form 5 pergi camp 3 hari je pun aku dah tak boleh tahan . Inikan pulak untuk berbulan-bulan . Sebenarnya aku tak nak ikut . Aku takut aku tak kuat . Tapi bila ingat dia nak sambung study , takpelah aku ikut jugak nak bagi dia semangat :'')

Malas nak berfeeling-feeling lagi takut aku sedih pulak . Nah, tengok je lah gambar ni :

pintu gerebang dia .

jalan memang sesak . ramai gila  student yang daftar sekali gus. ni lelaki je . 
pagi, perempuan lagi lah tak terkata.

abang line up nak daftar. carilah dia kat mana.

teruk gila abang aku . baru daftar dah berpeluh macam hape .
ish,ish,ish.

guess what . ni bilik abang aku . dekat tingkat satu je . senang kan?
1 bilik ada 4 katil . katil single tau bukan double decker . selesa habis.

from left abang no 1, abang no 3, nenek, emak, aku, abah .
Yang amik gambar ni abang aku no 2 . dia kan photographer 'sangat'.
saya nyorok belakang abah sebab dressing saya memang sakai macam jantan .

momento terakhir. kitorang nak tinggalkan dia . 

last but not least, good luck dekat sana eh orang yang dekat atas gambar ni, yang tengah buat peace tuh . Malam-malam jangan nangis mintak nak balik . Study betul-betul 
dan . . 
TERUSKAN KEJAR MIMPI KAU TUH .

Sebenarnya banyak gambar yang aku dan abang aku  sebagai photographer tak bertauliah ni ambil dekat 200 ratus lebih.Tapi , disebabkan line ternet ni lambat, lambat nak upload so, cukuplah ni K . 
Lagipun , entry ni bukan album gambar . Wakakaka.
Bye :"(


Older Post | Newer Post