SyazAna♥
The Penulis



[Assalamualaikum]

”Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?




Alhamdulillah :3
Wednesday, 19 December 2012 | 6:16 pm 3 mengayat
Assalamualaikum.

Hai . #SajaNakBagitau pagi tadi pergi tukar i/c baru 2 jam baru selesai urusan . Penat. Pening. Fed up.

K.

Hmm, sebenarnya tu bukanlah motif utama aku menulis kali ni . Sekadar mukadimah semata .

Act, harini nak cerita yang wa dah beli barang sekolah sikit. Sikit jelah . Belum semua lagi.
Dah sekali buat i/c terus lah ke bandar .
Tadi sempat beli tudung,kasut,stokin dan BEG!! Ye BEG!
Haha, gatal betul kan aku ni?harituh kata taknak beli.
Last-last beli jugak . Harap takde sesiapa benci aku lepasni .

K.

Tahun depan aku pakai tudung yang XL . Wohh, mak wa memula suruh wa beli saiz L punya.
Tapi , wa cakap tudung tahun lepas eh *tahun ni punya pun L.
So, wa pun beli XL punya. Hahah, dah macam budak SMAKJ dah wa tengok sendiri.
Tapi, mungkin dekat luar je llah macam budak SMAKJ tapi dekat dalam tak.
Aku tak sebaik pelajar-pelajar sekolah agama tuh.

K.

Dan mungkin nanti kalau nak ponteng sekolah boleh lah lepak dekat SMAKJ mungkin?
Yelah, sorok lencana . Tudung dah labuh dah .

K.

Kasut pulak wa beli yang kanvas saja. Kulit mahal wo takat budak sekolah menengah nak pakai kasut kulit. Membazir je .
Mak wa cakap nanti kalau dah masuk U bolehlah pakai kasut kulit.
Susah jugak nak cari kasut kanvas warna hitam nih.
Haih, ada yang jenama Line7, Swiss Polo je yang wa perasan.
Wa punya kasut warna hitam je takdek line-line merah macam tahun lepas.
Line merah cam leking pula rasanya.

K.

Beg pulak warna merah menyala . Amekau . Ni kalau pergi lawatan ke zoo ni tak boleh pakai beg ni.
Silap-silap lembu dekat zoo tuh kejar aku sampai balik. Hah, niaya aku.
Corak dia tulisan-tulisan. Ingatkan huruf apa rupanya dia tulis One Piece.
Nak buat macamana beli je lah .
Tapi, walaupun aku pakai beg One Piece aku tak pernah minat pon One Piece ni.
Macamana nak minat kalau tak tahu apa tuh One Piece?
Yang aku tahu dia kartun je, ada komik blablablablabla...

K.

Wait. Tak ke mantol tuh tudung dah labuh sekali beg merah menyala.
Haha, lantaklah . Yang penting aku memang suka merah .
Sebab merah kan cantik :')

K.

Harini kan result PMR keluar kan?

K.

Aku pulak tetiba cuak sebab tak percaya tahun depan batch 98's pule yang akan amik PMR.
Dah lah last PMR pulak tuh . Lepas ni dah tak wujud dah PMR .
Aku tak percaya sama sekali yang aku dah LimeBelasTahun yang pada pandagan aku agak dewasa dan matang kalau dibandingkan masa EmpatBelas dulu .

So far, cuti ni aku takde mood nak pegang buku. Haritu pon study math form 1 punya je . Lewl~
Aku nak holiday habis-habisan cuti ni walaupun takde pergi mana.
Yelah tahun depan dah PMR weh.
Aku berazam nak study dari awal tahun lagi.
Serious lah wa cakap lu study last minute ni seksa yang amat tahu tak.

 Semoga Aku Tak Berfoya-Foya Pada Tahun 2013 :]

K. rasanya tuh jelah kot nak cakap . Aku rasa nak demam + pening sekarang ni .
kbye. Assalamualaikum :*





Older Post | Newer Post