SyazAna♥
The Penulis



[Assalamualaikum]

”Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?




Air mata . Jatuh lagi.
Saturday, 2 March 2013 | 11:19 am 0 mengayat
Tumblr_m1rbggzqlw1r6sifjo1_500_large
Assalamualaikum.

Hampir dua bulan peristiwa hitam tu berlaku. Tak terasa pantasnya waktu berlalu kerana terlalu sibuk dengan hal-hal duniawi.
Dua bulan yang lepas, aku lemah. Air mata usah cakap, beberapa kali sudah rebah menyembah bumi. 
Masatuh, sekolah baru nak mula. Dan aku pernah nangis dalam kereta masa nak pergi sekolah . Pernah datang sekolah dengan mata bengkak. Pernah pergi toilet lepastu nangis senyap-senyap.

Semua tu sebab hmmm . Tahlah aku tak tahu samaada aku patut cerita ke masalah aku ni dekat orang lain?
2 bulan aku pendam masalah aku . Tak . Aku tak pernah cerita dekat sesiapa masalah aku walau aku tahu aku tak mampu nak hadapinya seorang diri. 
Apakan daya : | aku ada maruah. Keluarga aku ada maruah.

Tak rasa kalau bagitahu semua problem kita dekat orang lain tu macam membuka pekung di dada sendiri?
Sebenarnya, aku pun taknak pendam masalah sorang-sorang.
Teringin nak memiliki seseorang yang aku boleh trust. 
Tak mampu aku nak bawa masalah aku sorang-sorang tanpa diluahkan dengan orang lain.
Hmmm :/

Mungkin orang tengok aku ni bahagia . Takde masalah . Takde krisis keluargalah apalah blablablabla..
Tapi the reality is aku terseksa kat dalam . Aku menangis siapa tahu?
Aku ada masalah siapa tahu?
Aku ada masalah kecik, masalah besar siapa tahu?
Aku selalu terfikir benda-benda negatif siapa tahu?
Aku pernah rasa give up nak hidup siapa tahu?

The most dreadful day in my life aku lalui seorang diri . Saktnya rasa . Allah je tahu .
Bedawhucuaakxst_large

Tak. Takde siapa. Hanya aku sendiri yang tahu besar mana dugaan yang aku kena hadapi, berat mana masalah aku .  . . . . 

Tired of makin fake smile  :'(

644597_435557089864573_1058027134_n_large



Older Post | Newer Post